I ett projekt finansierat av Branschutvecklingspengen 2022 har en rad kalkyler och beräkningsverktyg tagit fram i Microsoft Excel. Förhoppningen är att verktygen ska underlätta möjligheterna till att göra enkla ekonomiska beräkningar på den enskilda gården, men också visa på och resonera kring en del av de effekter som förändringar i produktionen kan innebära. Tanken är att verktygen kan användas av den enskilde nötköttsproducenten, men också tillsammans med rådgivare eller i t ex en erfagrupp. Genom att klicka på respektive kalkyl nedan så öppnas den och du har möjlighet att fylla i dina egna uppgifter.
Produktionsgrenskalkyler
Instruktioner | ||
DIKO, höst- resp. vårkalvande | Instruktion DIKO
OBS! Uppdatering har skett så kalkylen för rekryteringskviga finns som egen fil. |
|
REKRYTERINGSKVIGA | ||
UNGTJUR Mjölkras | Instruktion UNGNÖT | |
UNGTJUR Tung Köttras | ||
UNGTJUR Lätt köttras | ||
STUT Mjölkras | ||
STUT Köttras | ||
KVIGA Mjölkras | ||
KVIGA Köttras | ||
Övriga kalkyler
Instruktioner | ||
Grovfoderkostnad | Instruktion Grovfoderkostnad | |
Beräkningsverktyg
Vid frågor om kalkylerna och beräkningsverktygen eller om du vill ha hjälp att räkna kontakta Anett eller Caroline.
Anett Seeman Produktionsrådgivare Nöt Tel: 046-32 58 87 anett.seeman@gardochdjurhalsan.se |
Caroline Eriksson Produktionsrådgivare Nöt Tel: 018-68 28 92 caroline.eriksson@gardochdjurhalsan.se |